Serviceanmälan
Bror Johansson fastigheter

Våra områden

Nedan hittar du mer information om våra områden. Klicka på ”Visa område” för att komma till informationen om respektive område. I rutorna hittar du även en karta för varje område med kartnålar som visar vart exakt fastigheterna befinner sig. Genom att klicka på de röda kartnålarna kan du ta fram en vägbeskrivning.

Innerstaden

Visa område

Lunden

Visa område

Olskroken

Visa område

Lunden

Genom stadsdelen slingrar sig Danska vägen med sitt myller av butiker och restauranger. Här kan man äta sig igenom hela världsmenyn. Från en varmkorv i den klassiska korvmojen vid Östra kyrkogården, till fräsch sushi och underbar glass från Lejonet och Björnen via doftande indisk curry och genuin svensk husmanskost.

Danska vägen har fått sitt namn från de danska handelsmän och postiljoner som under 1700-talet färdades på den, de tog denna väg för att undvika att behöva betala tull vid Göteborgs stadsgräns. De fick då nöja sig med den utspisning som fanns på Redbergz krog. Idag kan vi istället släcka törsten på Paddingtons pub som är berömd för sina trivsamma Quiz Nights då Lundenborna samlas för att tävla om vem som vet mest över en pint.

Olskroken

Olskroken är ett trivsamt område med närhet till allt man kan tänkas behöva. I området finns bl.a. bageri, caféer, pizzeria, inredningsbutiker, videoaffär, systembolag, lampaffär, matbutik, mysiga kvarterskrogar, apotek, vårdcentral och tandvård. Olskrokstorget har trevlig torghandel, dessutom är det marknad en gång i månaden.

Göteborgs innerstad

Ett vackert hus från 1848 som är ombyggt och renoverat 2016. I en miljö mitt i centrala Göteborg med närhet till shopping och restauranger men också till Göteborgs Trädgårdsförening.

Adresser:

Drottninggatan 73 A-D
Stora Nygatan 11