Serviceanmälan

TV, bredband och fast telefon

26 okt, 2022

I Bror Johansson & Co fastigheter finns Telia Öppen Fiber och analoga tv-kanaler

Analog Kabel-TV: I de flesta lägenheterna finns också analog TV som ingår i hyran. Koppla in via vanlig antennkabel och gör en kanalsökning på din TV. (Det finns inte analog TV i lgh 8,9,14,15,16,17,18 på Drottninggatan 73/Stora Nygatan 11)

Telia Öppen Fiber: Välj mellan flera olika tjänsteleverantörer
I och med uppgraderingen har du nu flera tjänsteleverantörer att välja bland för tv, bredband och fasttelefoni än vad du har haft innan. Du väljer själv vilken tjänsteleverantör som ska leverera tjänster till dig. Antingen väljer du samma leverantör för alla fibertjänster, eller olika tjänster från olika leverantörer. Om du vill byta leverantör är det viktigt att du själv säger upp dina abonnemang. Vill du behålla dina nuvarande tjänster behöver du inte göra någonting.
Besök bredbandswebben.se för att läsa mer om möjligheterna via Öppen Fiber.

Om ni har problem med bredbandstjänsterna efter uppgraderingen så starta om utrustningen och om inte det hjälper kontakta Telia Support på tfn: 90200

Fast telefon

Det är viktigt att du som har fast telefoni via telefonjacket flyttar över tjänsten till fiberuttaget i lägenheten. Telia kommer inte underhålla det gamla telefonnätet. Det är också oftast mycket mer prisvärt att ha fast telefoni via fibernätet.  Klicka här för att se vilka tjänsteföretag som erbjuder fast telefon via fiberuttaget. Du kontaktar dem själv för flytt av fast telefoni.

Har du några frågor?
För eventuella frågor kring tjänsterna över Öppen Fiber, ta i första hand kontakt med den tjänsteleverantör du är intresserad av eller som du redan har idag.

Beställ via nätverksuttaget: Du kan beställa bredband genom att ansluta din dator via nätverksuttaget. Vanligast är att du behöver ta bort nedre delen av locket på Telias uttag och ansluta datorn med en nätverkskabel.  Vissa uttag har inget lock. Du får nu information på skärmen om vilken adress du bor på samt vilket lgh nr du har. OBS Erbjudanden t ex om installationshjälp syns inte här, kontakta din leverantörs kundtjänst.

Att tänka på: Det är viktigt att du har tillgång till ditt lägenhetsnr.