Serviceanmälan

TV, bredband och fast telefon

14 feb, 2023

I Bror Johansson & Co fastigheter finns Telia Öppen Fiber och oftast kollektiva analoga tv-kanaler

Analog kollektiv Kabel-TV: (gäller ej Drottninggatan Stora Nygatan) Har du ett uttag med ”tre hål”, anslut din antennkabel och gör en kanalsökning för att hitta det kollektiva utbudet. Kanalerna varierar över tid beroende på Telias avtal med leverantör.

Telia Öppen Fiber: Välj mellan flera olika tjänsteleverantörer
Du flera tjänsteleverantörer att välja bland för Digital-tv och Bredband Du väljer själv vilken tjänsteleverantör som ska leverera tjänster till dig. Besök bredbandswebben.se för att läsa mer om möjligheterna via Öppen Fiber.

Om ni har problem med bredbandstjänsterna så starta om utrustningen och om inte det hjälper kontakta Telia Support på tfn: 90200

Fast telefon

Det är viktigt att du som har fast telefoni via telefonjacket flyttar över tjänsten till fiberuttaget i lägenheten. Telia kommer inte underhålla det gamla telefonnätet. Det är också oftast mycket mer prisvärt att ha fast telefoni via fibernätet.  Klicka här för att se vilka tjänsteföretag som erbjuder fast telefon via fiberuttaget. Du kontaktar dem själv för flytt av fast telefoni.

Har du några frågor?
För eventuella frågor kring tjänsterna över Öppen Fiber, ta i första hand kontakt med den tjänsteleverantör du är intresserad av eller som du redan har idag.

Beställ via nätverksuttaget: Du kan beställa bredband genom att ansluta din dator via nätverksuttaget. Vanligast är att du behöver ta bort nedre delen av locket på Telias uttag och ansluta datorn med en nätverkskabel.  Vissa uttag har inget lock. Du får nu information på skärmen om vilken adress du bor på samt vilket lgh nr du har. OBS Erbjudanden t ex om installationshjälp syns inte här, kontakta din leverantörs kundtjänst.

Att tänka på: Det är viktigt att du har tillgång till ditt lägenhetsnr.