Serviceanmälan
Bror Johansson fastigheter

Utflyttning – tips och information

Dags att flytta?


Är det dags för flytten? Kontakta oss för att säga upp lägenheten i god tid. Nedan kan du ta del av information och tips som är bra att tänka på vid en utflyttning.  Det kan vara allt från praktiska råd till information som finns med i avtalet avseende lägenhetens skick, etc.

 

Lägenheten

Vid en slutbesiktning kontrolleras lägenheten samt flyttstädningen. Om du har gjort renoveringar eller installationer i din lägenhet under din hyrestid som inte kan godkännas måste du återställa lägenheten till det skick det var när du flyttade in. Åtgärderna kan man välja att göra själv under hyrestiden alt. att det åtgärdas av oss som hyresvärd mot faktura.

Tänk på att allt utöver mindre spikhål måste åtgärdas. Har du till exempel haft väggfäste för TV eller hyllor uppsatta på väggarna eller målat i avvikande färg måste du återställa väggen. Det är inte tillåtet att lämna spackelfläckar på väggarna. Väggarna kan behöva målas helt eller delvis för godkännande. Är du osäker så fråga oss på standardbesiktningen.

Har du installerat disk/tvättmaskin under din hyrestid behöver du återställa genom att ta bort maskin och återställa inredning. Kommer du och ny hyresgäst överens om övertagande av disk/tvättmaskin, behöver Bror Johansson & Co skriftligt kvitto mellan dig och den nya hyresgästen. På kvittot måste det framgå att ny hyresgäst tar över maskin och installation och därmed eventuella skador som disk/tvättmaskin kan ge. Bror Johansson & Co har inget ansvar för vare sig maskin eller installation såsom t.ex. eventuella vattenskador.

Om det är något i lägenheten som bör lagas, är vi tacksamma om du gör en serviceanmälan på vår hemsida.

Standardbesiktning

Vi behöver göra en besiktning av lägenheten. Boka tid snarast möjligt genom att maila till
kontoret@brorjohansson.se. Observera att du kan bli betalningsskyldig för skador som överstiger sedvanligt slitage därför är det viktigt att vi får titta på din lägenhet så snart som möjligt.

Visning

För att ny hyresgäst ska kunna flytta in direkt efter att du flyttat ut behöver lägenheten visas för bostadssökande under uppsägningstiden. (Hyresgäster är enligt hyreslagen skyldig att låta visa lägenheten då hyresavtalet har sagts upp). Bror Johansson & Co kontaktar dig för att boka in en tid för visning.

Vad menas med retroaktiv hyra?

Varje år förhandlas årets hyressättning. Många gånger hinner det datum som den årliga hyreshöjningen börjar gälla passera innan förhandlingarna är klara. Detta kan betyda att du får betala själva hyreshöjningen retroaktivt, alltså i efterskott, för de månader som redan har passerat.

Slut-/Städbesiktning

Boka en tid genom att mejla kontoret på kontoret@brorjohansson.se, minst två veckor före din avflytt och boka en tid för slut-/städbesiktning. På städbesiktningen ska lägenhet, förråd och ev. balkong/uteplats vara tömda och lägenheten flyttstädad. Tre uppsättningar av nycklar ska återlämnas.
Kom ihåg att plocka bort ditt hänglås från förrådet och att eventuella cyklar och barnvagnar är medtagna.

Städar du på egen hand är det viktigt att du har städredskap med dig till besiktningen för att kunna åtgärda eventuella anmärkningar direkt på plats.

Beställ flyttstäd via oss!


Du kan välja att flyttstäda själv eller beställa via oss.

Beställ flyttstäd via oss – Då behöver du ej vara på plats på städbesiktningen
Bror Johansson & Co arbetar tillsammans med W & C´s städservice. Vid beställning av flyttstäd via oss är du garanterat godkänd på städbesiktningen. Vi har bifogat en beställningsblankett där det finns mer information på sida 3. Observera att denna garanti inte gäller skador eller återställningskrav på lägenheten, utan endast städ av lägenhet. Biytor som balkong, fönsterbleck eller uteplats ingår ej i lägenhetens boyta utan den behöver man på egen hand städa/återställa.

Flyttstädning i egen regi – Då måste du vara med på städbesiktningen
Slutbesiktning måste ske senast kl. 10 dagen för avflytt.
Har du inte bokat flyttstädning via oss är det viktigt att du är med på plats på bokad städbesiktning och att du har städredskap med dig. Detta gäller även om du använt städfirma då det ofta förekommer anmärkningar. Du kan då åtgärda eventuella anmärkningar direkt. Dyker du inte upp på inbokad städbesiktning och/eller lägenheten bedöms som ostädad kommer vi att debitera dig den faktiska kostnad som jourstädföretaget tar. Lämna gärna check-listan till den som städar.

Att flyttstäda
Ha god tid på dig när du flyttstädar, det är tidskrävande. Se checklista för flyttstäd.
Tänk på vår miljö. Släng inte saker som går att återanvända samt tänk på att i återvinningsrummen får endast saker som kan sorteras in i återvinningskärlen slängas. Inga föremål får lämnas på golv.

Tips till bra länkar om återvinning.
Farligt avfall-bilen På vissa turer följer återbruksbilen med!
Avfall och återvinning

Tips inför flytten, välj om du vill ladda ner i pdf eller läsa informationen nedan

Checklista flyttstädning