Serviceanmälan
Bror Johansson fastigheter

Hyra bostad

Vi samarbetar med HomeQ


Nu, 2 april 2019, finns vi tillsammans med andra privata fastighetsägare i Göteborg på en och samma marknadsplats, HomeQ. För att söka lägenhet inom vårt bestånd behöver du registrera dig på www.homeq.se och detta är helt kostnadsfritt. Vi tror att HomeQ kommer att hjälpa oss och den som söker bostad att matcha rätt lägenhet med den sökandes önskemål så som läge, storlek och ekonomi. Vi arbetar för ett tryggt, trevligt boende där du och dina grannar vill bo länge och trivas med hyresrätten som boendeform och den service vi då erbjuder. Vi arbetar för att så många som möjligt skall bo tryggt med ett förstahandsavtal.

Uthyrningspolicy:

  • Lägenheten du söker ska vara din permanenta bostad. Detta kan vi ibland frångå och avtala bort om det gäller ett korttidsavtal.
  • Sökande måste ha fyllt 18 år.
  • Sökande får inte ha några betalningsanmärkningar.
  • Sökande ska ha goda vitsord från tidigare boende och vara en god granne.
  • Sökande måste ha en fast bruttoinkomst på minst tre gånger årshyran. Som fast inkomst räknas till exempel inkomst av arbete (även visstidsanställning), arbetslöshetskassa, pension, sjukersättning, aktivitetsersättning och studiemedel.
  • Lägenheten upplåts som huvudsaklig bostad till hyresgästen och denne skall vara folkbokförd i lägenheten.

Bor du hos oss och söker annan bostad när det gäller standard eller storlek?

Är du redan hyresgäst hos oss och söker byte inom vårt bestånd behöver du registrera dig på www.homeq.se , glöm inte att registrera att du är hyresgäst hos Bror Johansson & Co, annars ser vi inte att du sökt. HomeQ är kostnadsfritt. Vi ställer samma krav på dig som bor hos oss som vid en nyinflyttning. Vi prövar betalningsförmåga, referenser och skäl. Du som har bott hos oss minst två år i nuvarande lägenhet är välkommen och söka med önskemål om ändrad standard eller storlek.