Öppen fiber är nu tillgänglig för alla våra hyresgäster!

Våren 2018 uppgraderades ditt hem med Telia Öppen Fiber.

Välj mellan flera olika tjänsteleverantörer
I och med uppgraderingen har du nu flera tjänsteleverantörer att välja bland för tv, bredband och telefoni än vad du har haft innan. Du väljer själv vilken tjänsteleverantör som ska leverera tjänster till dig. Antingen väljer du samma leverantör för alla fibertjänster, eller olika tjänster från olika leverantörer. Om du vill byta leverantör är det viktigt att du själv säger upp dina abonnemang. Vill du behålla dina nuvarande tjänster behöver du inte göra någonting.
Besök bredbandswebben.se för att läsa mer om möjligheterna via Öppen Fiber.

Om ni har problem med bredbandstjänsterna efter uppgraderingen så starta om utrustningen och om inte det hjälper kontakta Telia Support på tfn: 90200

Läs mer

Ny tuffare lag som berör dig som vill hyra ut, hyr ut eller vill byta din bostad. Vi tycker att de nya reglerna är väldigt bra.

Idag har Riksdagen beslutat om en ny tuffare lag som reglerar andrahand, ockerhyra och byten. Vi på Bror Johansson & Co har arbetat aktivt  med frågan i flera år och tycker att de nya reglerna är mycket bra. En hyresrätt är till för den som har behov av en bostad. Den skall inte vara en inkomstkälla för den som har ett förstahandskontrakt. Har du inte behov av din hyresrätt så skall den sägas upp för att någon med behov skall få möjlighet att hyra den. Vi hoppas att de nya reglerna ger en god effekt och att de som idag betalar ockerhyra för andrahandskontrakt eller rum slipper detta i framtiden. Kristina Björling,vd.

https://www.fastighetsagarna.se/aktuellt/nyheter/2019/tuffare-regler-mot-svarthandel-och-otillaten-andrahandsuthyrning-infors-1-oktober/

 

 

Telias TV-tjänst förhandling kanaler. Uppdatering 1/7 förhandling klar

Uppdatering 1/7 2019

”Förhandlingarna är klara
För en tid sedan informerade vi er om vår pågående förhandling med vår tv-leverantör Nent där risk fanns att vi skulle stänga ner vissa kanaler 1 juli.
Vi är mycket glada att kunna meddela att vi nu är överens med vår leverantör om ett nytt avtal som gör det möjligt för oss att fortsätta erbjuda er ett brett och bra innehåll. Vi önskar er mycket nöje med er tv-tjänst från oss.
Vi vill dock passa på att meddela att kanalerna eSportsTV och NFL Networks utgår ur vår leverantör Nents sortiment, och därför även utgår från Telias utbud från och med den 1 juli.
Har ni ytterligare frågor är ni såklart välkomna att kontakta er ordinarie kontaktperson hos oss.
Hälsningar,
Telia”

————————————————————-

Förhandling pågår

Vi vill informera er om att det just nu pågår förhandling mellan Telia och en av deras leverantörer av tv-kanaler. Om de inte kommer överens finns det risk för att Telia inte längre får sända vissa kanaler från och med den 1 juli.

Vi beklagar eventuella problem som det här innebär för er.

För mer information gå in på www.telia.se/tvinfo

 

Sabotage Garageport, st P 21

Uppdatering måndag 19.08

Full funktion återställd på Garageporten.

Portens låssystem förstördes på söndagen på ett sådant sätt att det behövdes nya delar, installation och programmering.

Vi ställde upp porten i första läget, men det fungerade inte då någon drog ner porten med kraft så att vajrarna hoppade av.

Totalt ca 1-2h, på söndagen, var porten helt ur funktion pga låset och sedan vajern. Vi ber om ursäkt för detta, men det känns bra att ingen inbrottstjuv kunde ta sig in. Vi har förståelse för att det var irriterande för Er som ville ut eller in och ber om ursäkt för att Secutitas inte informerade Er som ringde på ett korrekt sätt.

Ärendet avslutas: 19.21 måndag.

…….

uppdatering måndag, 16.00

Att köra ut fungerar som vanlig

Att köra in: Ställ bilen utsidan port, gå in och öppna porten inifrån. Kör in bilen.

Entreprenören arbetar fortfarande med att byta ut delar och programmera om. Vi beklagar att ni behöver ta vägen in via spiraltrappan för att inifrån öppna porten när ni kommer.  De fortsätter arbeta under kvällen för att få igång kortläsaren på utsidan porten.

 

Uppdatering 19.41 söndag

Nu har entreprenör fått igång låssystemet i garaget.

Det går bra att köra ut som vanligt.

Om du vill du köra in behöver du gå in i garaget via spiraltrappan i porten St Pauligatan 21 och öppna porten inifrån.

Vad har hänt?

Inbrottstjuv har försökt att tjuvkoppla systemet, vilket har gjort att systemet har bränt. Tjuvar har inte lyckats öppna porten. Vi valde att inte ställa upp porten då många portar i området drabbats.

Delar kommer att bytas ut imorgon.

…..

Uppdatering 19.10

arbete pågår.

…..

Uppdatering 17.00, efter omstart av system och kablar lagade.

Arbetar med systemet för funktion. Mer info kommer.

Personal på plats

….

Efter första felanmälan:

Garageport ställd i öppet läge, fungerade tyvärr inte då den stängs.

…..

Garageportens låssystem är saboterat på St Pauligatan 21. Bilar kommer inte ut eller in. Vi arbetar med problemet och återkommer med mer information.

Årliga hyresförhandlingarna klara.

De årliga hyresförhandlingarna för 2019 är klara och gäller retroaktivt från 1/4 2019. Retroaktiv hyra aviseras på kommande avier för juli-september. Hyresavin för juni är redan utskickad (utan retroaktiv hyra). Använd den hyresavi ni fått för juni.

Hyresförändringarna är olika för olika fastigheter och områden, medel höjning är 2,0% för stor Göteborg. Detta innebär att hyresförändringen kan vara både högre o lägre än 2,0%. På din hyresavi för juli ser du din nya hyra. Juliavin får du ca 15 juni.

Hyran är förhandlad för 1 år (2020-03-31)

E-faktura: Passa på att anmäla dig till efaktura nu, via din internetbank, då får du juli-september avin via e-faktura.

Hyresaviseringen är något sen, förhandling 2019 ej klar, läs mer

Vi ber om ursäkt för sen avisering av hyran.

På grund av att hyresförhandlingarna mellan parterna Hyresgästföreningen och branschorganisationen Fastighetsägarna drar ut på tiden har vi avvaktat med avisering.

Hyresavierna är nu under produktion och delas eller skickas ut via e-faktura senast torsdagen den 21/3. Retroaktiv hyra kan komma vid nästa avisering juli-september.